[ad_1]
نماینده اتحادیه اروپا در نشست شورای حکام بر تعهد اتحادیه اروپا به احیا و حفظ توافق هسته ای تاکید کرد و نسبت به برخی اقدامات هسته ای ایران در نتیجه خروج یکجانبه آمریکا از این توافق ابراز نگرانی کرد.
به گزارش ایسنا، هیئت اتحادیه اروپا در وین درباره نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر برنامه هستهای و راستیآزمایی تعهدات هستهای این کشور بر اساس معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) بیانیهای صادر کرد.[برجام] وی گفت، در این راستا، اتحادیه اروپا بر تعهد قوی خود به اجرای کامل و موثر برجام و حمایت مستمر آن تاکید می کند و مصمم است با جامعه بین المللی برای حفظ این توافقنامه مهم استراتژیک برای چارچوب جهانی منع اشاعه همکاری کند. اتحادیه اروپا از همه کشورها می خواهد که از اجرای این توافق مطابق با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کنند.
اتحادیه اروپا بر تعهد قوی خود به اجرای کامل و مؤثر شورای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و حمایت مستمر آن تاکید میکند و مصمم است با جامعه بینالمللی برای حفظ این توافق که از اهمیت راهبردی برای چارچوب جهانی منع اشاعه برخوردار است، همکاری کند.
در این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا از تلاشهای دیپلماتیک شدید کمیسیون مشترک و نماینده اتحادیه اروپا برای هماهنگی با همه شرکای مربوطه برای تسهیل بازگشت ایالات متحده به آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ازسرگیری اجرای کامل همه تعهدات آژانس بینالمللی انرژی اتمی قدردانی میکند. آمریکا و ایران.” اجرای کامل و قابل راستی آزمایی تعهدات هسته ای ایران به جامعه بین المللی اجازه می دهد تا تضمین های لازم را دریافت کند.
نماینده اتحادیه اروپا در وین افزود: اتحادیه اروپا از مسائل مربوط به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها توسط آن آگاه است. علاوه بر اجرای کامل و قابل راستیآزمایی تعهدات هستهای ایران، لغو تحریمهای هستهای بخش مهمی از توافق است. اتحادیه اروپا به طور کامل به تعهدات خود از جمله لغو تحریم ها در شورای امنیت سازمان ملل عمل کرده است.
علاوه بر اجرای کامل و قابل راستیآزمایی تعهدات هستهای ایران، لغو تحریمهای هستهای بخش مهمی از توافق است. اتحادیه اروپا به طور کامل به تعهدات خود از جمله لغو تحریم ها در شورای امنیت سازمان ملل عمل کرده است.
اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد که اتحادیه اروپا به شدت نگران برخی از اقدامات هسته ای ایران است که منجر به خروج آمریکا از توافق هسته ای و اعمال مجموعه ای از تحریم ها شد. اقدامات جدی ناسازگار با برجام که در برخی موارد پیامدهای جدی و غیرقابل برگشتی دارد، از جمله انباشت مداوم و شتابان اورانیوم غنی شده با مقادیر فزاینده مواد تا سطح خلوص 20 و 60 درصد که بسیار فراتر از حد تعیین شده در برجام است. . در طول دوره گزارش، ایران مقدار اورانیوم غنی شده را تقریبا دو برابر کرد و به 60 درصد رساند و به نصب، آزمایش و انباشت اورانیوم با سانتریفیوژهای پیشرفته IR-1 ادامه داد. توسعه لوله های روتور برای سانتریفیوژ و افزایش ظرفیت ساخت دم (قطعات گریز از مرکز). اگرچه ایران به آژانس اطلاع داده است که قصد دارد شیلنگ های چرخان برای سانتریفیوژها و دم در مکانی جدید در اصفهان بسازد، تجهیزات تولیدی[این قطعات] آنها همچنان در کارگاه پلمپ شده کرج باقی مانده اند.
اقدامات مغایر با تعهدات برجامی در جریان مذاکره انجام شود[وین] ادامه می دهد، بازگشت به اجرای کامل برجام سازنده نیست.
نماینده اتحادیه اروپا همچنین به شورای حکام گفت: ما می دانیم که از گزارش قبلی تاکنون هیچ فلز اورانیوم تولید نشده است. دامنه اورانیوم غنی شده 20 درصد و دستیابی به دانش برگشت ناپذیر در این حوزه. بنابراین از ایران می خواهیم که شروع به کار نکند. هر گونه فعالیت دیگر مربوط به تبدیل UF6 غنی شده به اورانیوم فلزی برخی از این اقدامات هیچ توجیه مدنی معتبری ندارند.
در این بیانیه آمده است: «ما عمیقاً نگران هستیم که از 23 فوریه 2021، فعالیتهای راستیآزمایی و نظارتی آژانس بهطور جدی تحت تأثیر تصمیم ایران برای تعلیق اجرای اقدامات شفافسازی مندرج در شورای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از جمله پروتکل الحاقی قرار گیرد». . . آژانس بینالمللی انرژی اتمی از بخش مهمی از نظارت بر فعالیتهای ایران در طول چرخه سوخت هستهای ایران محروم شده است. تصمیم ایران به شدت توانایی آژانس را برای راستیآزمایی اینکه مواد و فعالیتهای هستهای در ایران فقط برای اهداف صلحآمیز هستند، محدود کرد. ما از ایران میخواهیم تمام اقدامات شفافسازی را انجام دهد تا آژانس بینالمللی انرژی اتمی در موقعیتی باشد که بتواند فعالیتهای راستیآزمایی و نظارتی خود را در ارتباط با آژانس بینالمللی انرژی اتمی به منظور حفظ اشرافیت از سر بگیرد. [بر برنامه هستهای ایران] مورد نیاز است.
ما از ایران میخواهیم تمام اقدامات شفافسازی را انجام دهد تا آژانس بینالمللی انرژی اتمی در موقعیتی باشد که بتواند فعالیتهای راستیآزمایی و نظارتی خود را در ارتباط با آژانس بینالمللی انرژی اتمی به منظور حفظ اشرافیت از سر بگیرد. [بر برنامه هستهای ایران] مورد نیاز است
بیانیه اتحادیه اروپا افزود: ما قویاً از ایران میخواهیم تمام فعالیتهای خود را که مطابق با برجام نیست از سر بگیرد و بدون تأخیر بیشتر به اجرای کامل خود از جمله اجرای تمام اقدامات شفافسازی بازگردد.
به گزارش ایسنا، اظهارات نماینده اتحادیه اروپا در پی آن است که روز گذشته شورای حکام در جلسه ای به موضوعاتی که در دستور کار خود در رابطه با برنامه هسته ای ایران بود، پرداخت.
همچنین، ترویکای اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) در بیانیهای مشترک دیروز در نشست شورای حکام درباره برنامه هستهای ایران اعلام کرد: ما نگران هستیم که ایران از آخرین نشست شورای عالی امنیت ملی فعال بوده است. فرمانداران در ماه نوامبر به توسعه فعالیت های هسته ای خود ادامه دادند، ذخایر اورانیوم غنی شده خود را افزایش دادند و فعالیت هایی را توسعه دادند که منجر به دستیابی به دانش دائمی و غیرقابل برگشت می شود. از آخرین جلسه شورا ذخایر اورانیوم بسیار غنی شده خود را تقریبا دو برابر کرده است.
سه کشور اروپایی درباره مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای گفتند: تروئیکای اروپایی یازده ماه است که مذاکرات گسترده ای با ایران داشته است. ما در آستانه نهایی کردن توافقی هستیم که نگرانیهای فوری و فوری مربوط به عدم اشاعه هستهای ما را برطرف میکند، برنامه هستهای ایران را به حداکثر میزان خود باز میگرداند و اقدامات شفافسازی و اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران را اجرا میکند. پیشرفت سریع برنامه هسته ای ایران به این معنی است که این توافق نمی تواند به طور نامحدود روی میز بماند. پنجره فرصت در حال بسته شدن است. ما از همه طرف ها می خواهیم که هم اکنون تصمیمات لازم را برای تکمیل توافق اتخاذ کنند. ما همچنین از روسیه میخواهیم که برای نهایی شدن توافق، شرطهای فرعی را اعمال نکند.
آلمان، انگلیس و فرانسه در بیانیهای اعلام کردند: ما قویاً از ایران میخواهیم که از هرگونه تنش بیشتر خودداری کند و فوراً به تمام فعالیتهای مربوط به تبدیل اورانیوم بسیار غنیشده پایان دهد که پیامدهای عملی برای بازگشت به مرز خواهد داشت. ما از ایران میخواهیم برای اجرای مجدد برجام آماده باشد. ایران ابتدا باید تولید اورانیوم با غنای بالا و هرگونه غنی سازی بالاتر از حد برجامی را متوقف کند. دوم، آماده باشید که تمام ذخایر اورانیوم غنی شده خود را که فراتر از برجام است کنار بگذارید. سوم، قابلیتهای غنیسازی را به محدودیتهای مورد توافق برمیگرداند. چهارم، پایان دادن به کلیه فعالیت های مربوط به تولید اورانیوم فلزی و پنجم، شفافیت کامل و از سرگیری همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی.
هیأت آمریکایی در وین در بیانیه ای با نادیده گرفتن نقش آمریکا در وضعیت فعلی برنامه هسته ای ایران که در نتیجه توافق هسته ای و در ازای لغو تحریم ها محدود شده است، به مذاکرات وین برای احیای توافق توافق شده پرداخت. و گفت: ایران[ در زمینه برنامه هستهای]زمان بسیار کمی برای پیگیری دیپلماسی قوی برای قرار دادن ما در مسیر مشترک به سمت بازگشت دوجانبه به اجرای کامل برجام باقی مانده است، ابزاری مهم برای رسیدگی به نگرانیهای جاری جامعه بینالمللی درباره برنامه هستهای ایران. در صورت موفقیت آمیز بودن این مذاکرات، این بازگشت می تواند دستاورد مهمی در دیپلماسی بین المللی و آغاز دوران جدیدی در رویکرد ما به برنامه هسته ای ایران باشد.
در بیانیه آمریکا به شورای حکام همچنین آمده است: این واقعیت که بازرسی و بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی باید مبنای بازگشت به اجرای کامل برجام باشد. ایران موظف است تمام افشاگریها، اطلاعات و دسترسیهای به رسمیت شناخته شده آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از جمله کلیه اطلاعات نظارتی دورههای قبل را به آژانس ارائه دهد تا مبنایی برای اقدامات آژانس فراهم کند و آن را قادر به انجام تعهدات نظارتی و راستیآزماییاش تحت لبه آژانس بینالمللی انرژی اتمی کند. .
این دیدار پس از سفر روز شنبه رافائل گروسی به ایران و دیدار وی با رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران صورت گرفت.
گروسی در یک کنفرانس خبری پس از نشست افتتاحیه شورای حکام دوشنبه گذشته گفت که “به طور کلی توافقات رضایت بخشی در مسیر آینده در ایران وجود دارد.”
وی پیش از این سفر خود به ایران و رایزنی با مقامات سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه ایران را «مثمر» توصیف کرده بود.
گروسی در سخنان افتتاحیه خود در نشست شورای حکام درباره گزارش خود درباره راستیآزمایی و نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران گفت: آژانس تا 23 فوریه 2021 اجرای تعهدات هستهای ایران ذیل برجام را راستیآزمایی و نظارت میکرد. . با این حال، این فعالیت ها از آن زمان به طور جدی تحت تأثیر تصمیم ایران برای تعلیق اجرای تعهدات مرتبط هسته ای خود تحت برجام، از جمله پروتکل الحاقی قرار گرفته است.
مدیرکل آژانس در خصوص توافقات انجام شده با مقامات ایرانی در پایان سال گفت: در پی رایزنی های سازنده با معاون رئیس جمهور جمهوری اسلامی در 15 دسامبر 2021، شرایط جدیدی برای نظارت و نظارت مورد توافق قرار گرفت. آژانس. تجهیزات تحت برجام». این به آژانس اجازه داد تا دوربینهای مجتمع کارگاهی کرج را مجدداً نصب کند و دوربینهای مرتبط با برجام را در سراسر ایران جایگزین تمامی رسانههای ذخیرهسازی کند.
گروسی درباره سفر اخیر خود به ایران گفت: «همانطور که خواهید دید، بیانیه مشترک توافق شده با ایران در روز شنبه مجموعه اقداماتی را که در ماه های آینده انجام می شود، مشخص می کند.
وی ادامه داد: «آژانس منتظر توضیحات کتبی 20 مارس (29 مارس) است، از جمله اسناد پشتیبان مرتبط، در مورد موضوعات مطرح شده توسط آژانس که ایران هنوز به آنها رسیدگی نکرده است، و در مورد موضوعات مربوط به سه مکان خاص. ما کار زیادی در پیش داریم. ما آماده ایم.
انتهای پیام
Source link